Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dolgozat

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
1549
1. A vízszintessel 6,5°-ot bezáró egyenes út végpontja 124 m-rel magasabban van, mint a kiindulópontja. Hány m hosszú az út? Válaszát indokolja! ( Készítsen rajzot és írja le a számolás menetét!)
2. Éva a tanév során 10 érdemjegyet kapott matematikából. Ezek időrendben: 4,4,3,5,2,5,4,3,3,3. Adja meg a jegyek móduszát, terjedelmét, átlagát, szórását!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Van egy 90°-os és 6,5°-os szögünk, melyek összege 96,5°, így a 3. szögünk 83,5°.
Ismerjük az egyik befogó hosszát, ami 124 m.
Az út hossza legyen c.
Alkalmazzuk a sin szögfüggvényt:
sin6,5 = 124/c
c = 124/sin6,5
c = 1095,3753 m hosszú az út!

Terjedelem = 5-2 = 3
Átlag = (2+4*3+3*4+2*5) / 10 = 3,6
Szórás² = ((2-3,6)²+4*(3-3,6)²+3*(4-3,6)²+2*(5-3,6)²) / 10= 0,84
Szórás = √0,84 = 0,9165
Módusz = 3
0