Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Átlagsebesség

Főoldal » Középiskola » Fizika
2903
Mennyi ideig és milyen magasról esett le a fáról az az alma, amelyik v=4 m/s-mal ütközött a földnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
A gravitációs erő gyorsította az almát. Ez a gyorsulás durván 10 m/(s^2), vagyis 10 m/s-mal gyorsul másodpercenként. Ha 4 m/s volt a sebessége a földre érkezés pillanatában, akkor 0,4 másodpercig esett.
2

v=g*t
4=10*t
t=0,4

s=1/2g*t²
s=5*0,16
s=0,8 m
2