Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 9

Főoldal » Középiskola » Matematika
383
Szeretnék segítséget kérni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tehát a háromszög átfogóját a Pitagorasz-tétellel kiszámolod. a^2+b^2=c^2
Ki kell számolnod a háromszög területét és kerületét. A terület számolása így a legegyszerűbb: a*b osztva kettővel.
A beírható kör sugarát a T=r*s összefüggéssel számoljuk.
s=K/2

Remélem tudtam segíteni.
0