Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lecke

Főoldal » Általános iskola » Matematika
352
Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Pitagórasz tétele :
2 négyzete + 6 négyzete = hossz négyzete
mert a 12 hosszat a magasság éppen felezi és
hossz az átfogó

4+ 36 = hossz négyzete
gyök 40 = hossz
h= 6,32

két darab téglalap területe = 2 szer 6,32 szer 15= 189,6
0