Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 8.osztály (fémek és vegyületei)

Főoldal » Általános iskola » Kémia
809
A képek csatolva
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1.,
Fématomtörzsek, elektronok,
Hidrogén
Korróziónak

2.,

Ag, Cu, Pb,

3.,
a, nátrium b, víz

lúgos, a nátrium-hidroxid

2Na+2H2O=2NaOH+H2

4.,

Kalcium: b, c, d, e
Vas: a, d, e, f
5.,

lúgkő, nátrium-hidroxid, NaOH, alumínium-gyártás
oltott mész, kalcium-oxid, CaO, építőipar
mészkő, kalcium-karbonát, CaCO3, mészégetés
timföld, alumínium-oxid, Al2O3, alumínium-gyártás

6.,

a, Zn+2HCl=ZnCl2+H2
b, CaO+H2O=Ca(OH)2
c, 4Al+3O2=2Al2O3

7.,

A: -
B: a, CO2+C=2CO
b., Fe2O3+3C=2Fe+3CO

8.,

CaCO3=CaO+CO2

M(CaO)=56 g/mol
M(CaCO3)=100 g/mol
m=28 kg=28.000 g --> n=m/M(CaO)=28000/56=500 mol.

m(CaCO3)=n×M(CaCO3)=50.000 g =50 kg.
0