Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy 20 tömeg%-os NaCl -oldatnak , amelynek a sűrűsége 1,2 g/cm3 , mennyi az anyagmennyiség koncentrációja?

Főoldal » Középiskola » Kémia
588
plspls
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(NaCl)` = 58,5 `g/(mol)`

100 g oldatban van 20 g NaCl

Ennek a térfogata:

V = `m/rho` = `100/1.12` = 89,28 `cm^3` oldatban van 20 g NaCl

1000 `cm^3` oldatban van `1000/89.28*20` = 224 g NaCl, ami `224/58.5` = 3,83 mol

A NaCl oldat koncentrációja 3,83 `(mol)/(dm^3)`.
0