Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

C# dolgozat

357

1. feladat
Anyák napja minden évben május első vasárnapján van. Idén ez másodikára esik.
Készíts egy programot, ami bekéri a felhasználó nevét, és utána a napszaknak megfelelően és a nevén köszönti a felhasználót. A név előtt szerepeljen 05:00-tól „Jó reggelt”, 11:00-tól „Jó napot”, 20:00-tól (de még hajnal 05:00 előtt) „Jó éjszakát”. Ezek után írja ki, hogy a futtatástól számolva hány óra múlva lesz anyák napja! A feladatokban a minta kiírást betűre pontosan kell követni. Minta kimenet a konzolon, Pl.: „Jó reggelt, Tamás. Köszöntsd föl az édesanyádat 452 óra múlva.”

2. feladat
Generálj 20 db kétjegyű számot véletlenszerűen. Gondoskodj róla, hogy ne legyen két azonos szám közöttük. Írd ki a számokat a konzolra pontosvesszővel elválasztva. Írd ki a következő sorba, hogy a számok hányadrésze nagyobb 50-nél.

3. feladat
Egy játék során a játékosnak meg kell tippelnie, hogy milyen számok jelennek majd meg a képernyőn. Minden kitalált szám után 100Ft-ot nyer a játékos.
Kérj be a játékostól (felhasználótól) 4db különböző, egyjegyű pozitív számot, vesszővel elválasztva. (A játékos a számokat egyetlen sorba írja be; példa bevitel: "3,6,7,9".) Tárold a beolvasott számokat egy megfelelő adatszerkezetben.
Utána generálj 4db különböző, egyjegyű pozitív számot véletlenszerűen. Írd ki a generált számokat a konzolra pontosvesszővel elválasztva.
Írd ki a konzolra, hogy hány Ft-ot nyert a játékos.





Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, c#, Csharp, T1C, dolgozat
0
Középiskola / Informatika

Válaszok

1
Szia :)

Az alábbi linken találod a megoldásom:
https://pastebin.com/38J6wd6U

Ha megfelel, kérlek jelöld meg megoldásként a válaszom. Köszi
0