Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszíves segítsetek

Főoldal » Középiskola » Fizika
1137
37. Mekkora sugarú körben fordulhat meg a sugárhajtású repülőgép, amelynek sebessége 1500 km/h, ha a fellépő centripetális gyorsulás nem haladhatja meg a nehézségi gyorsulás 10, 2-szeresét? g = 9,81 m/s
Mekkora a 75 kg-os pilótára ható centripetális erő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!
a,
v=1500 km/h = 416,6 m/s
g=9,81 m/s2
R= ?

g*10,2 = acp acp=v2/R
100,062 = ((416,6m/s2)2)/R
100,062 = 173555,6/R
100,062R = 173555,6
R = 1734,9 m
b,
m=75 kg
v=1500 km/h = 416,6 m/s
R=1734,9 m

Fcp= ?
Fcp = m * v2/R = 75kg*173555,6/1734,9m= 7502,8 N

Nekem ezek jöttek ki.
Remélem tudtam segíteni:)

0