Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatos kamat

Főoldal » Középiskola » Matematika
487
Sikeres Péter vállalkozó 5 000 000 forintot leköt 8%-os kamatra. Hany év alatt duplázódik meg a pénze, ha feltételezzük, hogy a kamatláb nem változik?
Valaki segíteni??? Holnap azaz 02.15 11:00 a határidő:(
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5 000 000·1,08ⁿ=10 000 000
1,08ⁿ=2
lg(1,08ⁿ)=lg(2)
n=lg(2)/lg(1,08)=9 év múlva lesz dupla annyi pénzünk.
0