Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyzet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2616
Egy négyzet oldalegyenesei a koordinátatengelyek és az x=1, valamint az y=1 egyenletű egyenesek.
a) Ábrázolja derékszögű koordinátarendszerben a négyzetet és adja meg a csúcsainak koordinátáját!
b) Írja fel a négyzet köré írható kör egyenletét!
c) Állapítsa meg, hogy a négyzet kerülete hány százalék a kör kerületének?
d) Az y=-4x+2 egyenletű egyenes a négyzetet két részre bontja. Számítsa ki e részek területének arányát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a, A(0;0) B(1;0) C(1;1) D(0;1)
b, (x - 0,5)^2 + (y - 0,5)^2 = 0,5
c, 90%-a
d, 3:5
0