Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerület

Főoldal » Általános iskola » Matematika
561
Az ABC általános háromszögben, m(B)=45, m(A)=75. Ha AB=6gyök2. Számítsd ki a háromszög kerületét-
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ez tényleg általános iskolás kérdés? Néhány Pitagoraszt kell számolni és egy másodfokú egyenletrendszert megoldani... Meg tudja csinálni hetedikes-nyolcadikos is bizonyára, de nem könnyű.
Meddig jutottál? Az már kijött, hogy rosszak az adatok? A 45 meg a 75 túl nagy a 6√2-höz képest, ezekből a legelső Pitagorasz se jön ki. Mik az igazi adatok?
0