Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1837
Írj fel a szöveg alapján 3 kémiai egyenletet!
Mészkőre sósavat csepegtetünk, majd a fejlődő gázt nagy nyomáson vízben elnyeletjük. Ha a kapott oldatba mészkő portugál szólunk, az feloldódik.

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos!
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
`CaCO_3` + 2 `HCl` = `CaCl_2` + `H_2O` + `CO_2`

`H_2O` + `CO_2` = `H_2CO_3`

`CaCO_3` + `H_2CO_3` = `Ca(HCO_3)_2`
1