Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
486
Egy háromszög kerülete 800m, két szögének nagysága 30 fok és 50 fok. Mekkorák az oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, sürgős, Kerület, háromszög, szögek, oldalai, nagyság
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

sin tétel szerint:
b/a = (sin 50)/(sin100)
ebből
b= a (sin 50)/(sin100)

c/a = (sin 30)/(sin100)
ebből

c= a (sin 30)/(sin100)


Felhasználva
a+b+c=800
a+a (sin 50)/(sin100) + a (sin 30)/(sin100) = 800
sin 100 zal szorozva

asin100 +asin50 +asin30= 800sin100

a trig értékeket beírva a számolható.

utána az eredeti két egyenletből megvan a b és a c.
0