Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1098
A traktor 40000 KJ munkát végez,miközben 1,6 Km utat tesz meg.Mekkora erőt fejt ki?
Kell-e itt váltani,mire és mi a végső mértékegység?

Egy villanymozdony 80 KN erővel vontatja a szerelvényt Mennyi munkát végez a mozdony 10 Km hosszú úton?Kell-e váltani,mi a végső mértékegység?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Nem feltétlenül szükséges, ha kJ és km a mértékegység, akkor N-ban kapod az erőt.

F = `W/s` = `(40000 kJ)/(1.6 km)` = 25 000 N = 25 kN (Ugyanazt kapod, mintha `(40000000J)/(1600m)` így számolod).

Második: ott kell, vagyis inkább érdemes átváltani, mert csak belezavarodsz.

W = `F*s` = `80000 N*10000m` = `8*10^8` J = `8*10^5` kJ = 800 MJ
1

Nagyon szépen köszönöm!
0