Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1608
A toronyóra kismutatójának hossza 32 cm, nagymutatójának hossza 46 cm.Milyen távolságban van az óra két mutatótjának végpontja egymástól A) 3 órakor B) fél 8-kor C) 11 óra 20 perckor

Nagyon sürgős lenne! Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, Matematika, Koszinusz, Szinusz, óra
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

a) koszinusztétel, a=40. b=32, gamma = 120°.
b) A nagymutató vége háromnegyed óra alatt megteszi a kör kerületének 3/4 részét, így az általa befutott ív: 2*40*Pi*3/4=188,5

A kismutató vége háromnegyed óra alatt befutja a kör kerületének 3/4*1/12=1/16 részét. A befutott ív: 2*32*Pi/16=12,6
0