Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
405
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`C_nH_(2n+1)-COOH` képlettel írhatjuk fel.

Kivonjuk belőle a -COOH tömegét (12+16+16+1), akkor marad az alkilcsoportra 74-45=29 `g/(mol)`

`12n+2n+1=29`

n = 2

A keresett alkánsav a propionsav: `CH_3-CH_2-COOH`
0