Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
339
Valaki meg tudná oldani ezt az egyenletrendszert?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
I. 2x+y = -3

II. `x^2+y^2=41`

I. y = -(2x+3) (Az elsőből kifejeztük y-t)

II. `x^2+(2x+3)^2=41` (A kifejezett y-t behelyettesítjük a második egyenletbe)

`5x^2+12x-32=0` (Összevonás és egy oldalra rendezés)

`x_(1,2)` = `(-12pmroot()(12^2+4*5*32))/10` = `(-12pm28)/10`

`x_1` = -4

`y_1` = `-(2*(-4)+3)` = 5



`x_2` = `8/5`

I. `2*(8/5)+y` = -3

`16/5` + y = `-15/5`

`y_2` = `-31/5`


Ezek a számpárok a megoldások, az ellenőrzést meghagyom neked, menni fog, szurkolok ;)
0