Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 7.o.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
675
A nyesőolló nyelére,a forgástengelytől 14 cm-re,28 N erőt fejtünk ki.Mekkora erő hat a faágra .ha a vágóél 3 cm-re van a forgástengelytől?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
`14*28=3*F`

F =`(14*28)/3` = `130.dot(6)` N
0

Köszönöm,de mi úgy tanultuk,hogy az F mértékegysége a N.m.Nem kell a cm-t m-re váltani?
0