Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometrikus egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
684
Oldd meg az alábbi egyenleteket a valós számok halmazán!
A valós számok halmazán való megoldás azt jelenti, hogy a
megoldásokat radiánban kell megadni!
1.) 9sinx +4 = 5sin x + 6
2.) 8cosx + 7 = 4cosx + 9
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.) 9sinx +4 = 5sin x + 6

Egy oldalra rendezzük:

4sinx = 2

sinx = `1/2`

x = `pi/6` + `2kpi`

és

x = `(5pi)/6` + `2kpi`

ahol `k in ZZ`


2.) 8cosx + 7 = 4cosx + 9

4cosx = 2

cosx = `1/2`

x = `pmpi/3` + `2kpi`; ahol `k in ZZ`
0