Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oszlop

Főoldal » Középiskola » Matematika
6797
Egy négyzetes oszlop alapéle 5 cm-rel rövidebb az oldalélénél. Mekkora a négyzetes oszlop térfogata, ha a felszíne 250 cm2?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a = x
b = x + 5

A = 2*a*a + 4*a*b = 250
2*x*x + 4*x*(x + 5) = 250
2x² + 4x² + 20x - 250 = 0
6x² + 20 - 250 = 0
x = 5
a = 5
b = 10

V = a*a*b = 5*5*10 = 250
0