Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
334
5-ös feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5,

`3x^4-7x^2+2=0`

`x^2=a`

`3a^2-7a+2` = 0

`a_(1,2)` = `(7pmroot()(49-4*3*2))/6` = `(7pm5)/6`

`a_1` = 2

`x_1` = `root()(2)`

`x_2` = `-root()(2)`

`a_2` = `1/3`

`x_3` = `root()(3)/3`

`x_4` = `-root()(3)/3`
0