Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell megoldani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
2245
Hány éves most az az ember,aki 16 év múlva ötször annyi idős lesz,mint amennyi 8 évvel ezelőtt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
X+16= 5×(x-8)
X+16= 5x-40 /+40
X+56=5x /-x
56=4x /:4
X= 14
14 éves most.

0

Az ember jelenlegi életkora: x év
8 évvel ezelőtt: (x - 8) éves volt.
16 év múlva: (x + 16) éves lesz

A feladat feltételei szerint:
x + 16 = 5 * (x - 8)
x + 16 = 5x - 40 / - x
16 = 4x - 40 / + 40
56 = 4x / : 4
14 = x

Tehát 14 éves most az illető.
0