Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell megoldani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1011
Mennyi vizet öntsük 2 liter 100%-os almaléhez,hogy 65%-os almalevet kapjunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha 65% = 2 liter, akkor
1 % = 2/65 liter.
100% = 100 * 1% = 100 * 2/65 liter = 200/65 liter ≈ 3,08 liter.
3,08 liter – 2 liter = 1,08 liter = l liter és 8 centiliter.

V á l a s z :
1,08 liter vizet kell hozzáönteni.
0