Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
376
6-os feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mindkét oldalt négyzetre emeled.
x²-9=(3x-11)²
x²-9=9x²-66x+121
0=8x²-66x+130
x=5 és x=13/4
Ell.:  25-9 =3·5-11 amiből 4=4
 169/4 -9 = 25/16 =5/4 = - 5/4 ezért az x=13/4 nem jó megoldás
0