Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget szeretnék kérni erre a példára.

Főoldal » Középiskola » Matematika
491
 6-x  X+4 = 1-5X 
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
 6-x  x+4 = 1-5x 
Négyzetre emeled őket, ekkor
(6x)(x-4)=2x-x2+24

 1-5x  négyzetre emelve:
1-5x

2x-x2+24=1-5x
Ezt elvégezve a másodfokú egyenletképlettel: x=-2.43
Módosítva: 9 éve
0