Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

NAGYON FONTOS!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
9,10,11,12,13!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
9. feladat:
Betett összeg: 8 000 000 lej
Kamat: 21 %
Időtartam: 5 év
Kamat 1 évre:
100 % 8 000 000
1 % 8 000 000 : 100 = 80 000
21 % 80 000 * 21 = 1 680 000
A kamat évente: 1 680 000 lej, tehát 5 évre: 5 * 1 680 000 = 8 400 000 lej
Kapott összeg lejáratkor: 8 000 000 + 8 400 000 = 16 400 000 lej.
0

10. feladat:
Betett összeg: 2 000 000 lej
Kamat: 15 %
Kapott kamat összesen: 1 200 000 lej
Kamat 1 évre:
100 % 2 000 000
1 % 2 000 000 : 100 = 20 000
15 % 15 * 20 000 = 300 000
A bank 1 évre 300 000 lej kamatot fizet.
Tehát:
Évek száma = Összes kamat : 1 éves kamat = 1 200 000 : 300 000 = 4
Tehát 4 év elteltével fizet a bank 1 200 000 lej kamatot.
0

11. feladat:
Betett összeg: 120 000 000 lej
Futamidő : 3 év
Összes kamat: 4,32 millió = 4 320 000 lej
3 éves kamat 4 320 000 lej, akkor 1 évre a kamat: 4 320 000 : 3 = 1 440 000 lej

100 % 120 000 000
1 % 120 000 000 : 100 = 1 200 000
1 440 000 : 1 200 000 = 144 : 120 = 1,2
Tehát a bank évente 1,2 % kamatot fizet
0