Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell ezt megoldani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
589
(x^4+2)/ - gyök alatt (x-3) <0

Valaki leírná ezt lépésről lépésre?
Mi lesz a feltétel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlőtlenség
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
(x4+2)/ - (x-3) <0
Ügye tudjuk, hogy a/-b=-a/b, így átalakíthatjuk:
-(x4+2)/  (x-3) <0

-[(x4+2)  (x-3)  ]/  (x-3)   (x-3) 

 (x-3)   (x-3) =x-3, mert ügye
ab*ac=ab+c

-[(x4+2)  (x-3)  ]/x-3
0

Nem tudom pontosan hogyan gondoltad a fenti egyenletet, de én így számoltam ki.
0