Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körhenger

Főoldal » Középiskola » Matematika
4689
Egy egyenes körhenger felszíne 691,15 cm2. A henger magasságának és az alapkör sugarának az összege 22 cm. Mekkora a henger térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
S=691,15 cm2
s=2πr(r+h)
691,15=2*3,14*r*22
691,15=138,23 r
r=5 cm -> h=17

V=πr²h=3,14*25*17=1335,17 cm³
0