Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
458
Egy derékszögű háromszögben az egyik befogó 2 m, az átfogó 5 m hosszú. Mekkora a 2 m-es oldallal szemközti
szög?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a = 2 m
c = 5 m
α = ?
Derékszögű háromszögben teljesül, hogy egy szög színusza egyenlő a szöggel szemközti befogó és az átfogó hányadosával, tehát:
sinα = a/c
sinα = 2/5
sinα = 0,4
α = 23,58⁰
0