Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
604
Valaki tudna segíteni?? Előre is nagyon köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

2.,
Azért, mert a vas összegyűjti a mágneses erővonalakat.

3.,
Villanymotor, relé, biztosíték, transzformátor, generátor, csengő

4.,
Mágnest, vezetékben, ellentétes, kihúzáskor

5.,

A maximális feszültség hálózati áram (én minden szinuszos hullám esetén, de erről még nem tanultok) esetén az effektív (azaz átlagos) feszültségnek √2-szerese. Azaz esetünkben 120×√2=120×1,414=169,7 V.

Az effektív áramerősség az effektív feszből számolható:

Ieff=Ueff/R=120/50=2,4 A

Míg a maximális a maximálisból:

Imax=Umax/R=169,7/50=3,39 A.
1