Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hazi? Csonkagulas feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
409
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
T = 121 cm2
t = 100 cm2
V = 3000 cm3
M = ?

A csonkagúla térfogatának képlete: V = M * (T +  T * t  + t) / 3
Tehát:
M * (121 +  121 * 100  + 100) / 3 = 3000 / * 3
M * (121 + 11 * 10 + 100) = 9000
M * (121 + 110 + 100) = 9000
M * 331 = 9000 / : 331
M = 27,19 cm

A csonkagúla magassága 27,19 cm.
1