Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

B/5 köszönöm szépen!

Főoldal » Középiskola » Matematika
545
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A osztály egyedül: 80 perc
B osztály egyedül: 2 óra = 120 perc alatt végez.

A osztály 1 perc alatt a munka 1/80-ad részét csinálja meg, a B osztály pedig 1 perc alatt 1/120-ad résszel végez.
Ha x percig dolgoznak:
A osztály: x * 1/80 = x/80 részt csinál meg, a B osztály pedig x * 1/120 = x/120 részt csinál meg.
A két osztály az egész munkát elvégzi, tehát a megoldandó egyenlet:
x/80 + x/120 = 1 /közös nevezőre hozunk
3x/240 + 2x/240 = 240/240 /*240
3x + 2x = 240
5x = 240 /:5
x = 48

Tehát a két osztály együtt 48 perc alatt végez a takarítással.
0