Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

B/4 köszönöm szépen!

Főoldal » Középiskola » Matematika
540
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
Bandi 6 m-t tesz meg másodpercenként, azaz sebessége: vBandi = 6 m/s = 6 * 3,6 =21,6 km/h
Dezső 6,5 m-t tesz meg másodpercenként, azaz sebessége: vDezső = 6,5 m/s = 6,5 * 3,6 = 23,4 km/h

b)
Bandi által megtett út: sBandi = vBandi * t = 6t
Dezső által megtett út: sDezső = vDezső * t = 6,5t
Ketten együtt megteszik a teljes kört, tehát:
sBandi + sDezső = 1000 m
Azaz:
6t + 6,5t = 1000
12,5t = 1000 /:12,5
t = 80
Tehát 80 másodperc múlva találkoznak.

c)
21,6 + 23,4 + 80 = 125
0