Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

B/2 köszönöm szépen!

Főoldal » Középiskola » Matematika
959
Kettes feladat. Köszönöm szépen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
51 fej és 130 láb van
Emberek száma: x
Kutyák száma: 51 - x (Embereknek és kutyáknak is 1 fejük van.)
Mivel az embereknek 2 lába, a kutyáknak pedig 4 lába van, így a megoldandó egyenlet:
2 * x + 4 * (51 - x) = 130 (mert összesen 130 láb van)
2x + 204 - 4x = 130
204 - 2x = 130 / - 204
-2x = -74 / : (-2)
x = 37

Tehát összesen 37 ember és 51 - 37 = 14 kutya sétál a parkban.

b)
51 fej és 188 láb van
Emberek száma: x
Kutyák száma: 51 - x (Embereknek és kutyáknak is 1 fejük van.)
Mivel az embereknek 2 lába, a kutyáknak pedig 4 lába van, így a megoldandó egyenlet:
2 * x + 4 * (51 - x) = 188 (mert összesen 130 láb van)
2x + 204 - 4x = 188
204 - 2x = 188 / - 204
-2x = -16 / : (-2)
x = 8

Tehát összesen 8 ember és 51 - 8 = 43 kutya sétál a parkban.

c)
14 + 43 = 57
0