Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

B/1 köszönöm szépen!

Főoldal » Középiskola » Matematika
845
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Én + Öcsém = 248 cm
Én + Öcsém + Apa = 440 cm
Apa = 440 - 248 = 192 cm
A feladat szerint akkor kettőnk közötti különbség: 192 : 3 = 64 cm
Az én magasságom: x cm
Az öcsém: x - 64 cm
Ketten együtt 248 cm a magasságunk, azaz:
x + x - 64 = 248
2x - 64 = 248 / + 64
2x = 312 /:2
x = 156
Tehát 156 cm magas vagyok.
0