Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A/4 köszönöm szépen!

Főoldal » Középiskola » Matematika
509
4. Feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Almalé-- 6L-----100%______ 6x100/100
víz-------X L-----0%________ Xx0/100
Keverék X+6L--60%_______ X+6x60/100

feltételek szerint:

6 · 100/100 + X · 0/100 = (X+6) · 60/100
6 = 60x/100 + 360/100 / · 100
600 = 60x + 360 /- 360
240 = 60x /: 60
4 = x
0