Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A/3 köszönöm szépen!

Főoldal » Középiskola » Matematika
500
3. Feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
175 < nézők száma < 185
Felnőttek száma: x
Mivel a felnőttek között a nők és a férfiak aránya. 3 : 2, ezért a felnőttek száma 5-tel osztható szám lesz.
Gyerekek száma: 2x
Nézők száma = Felnőttek + Gyerekek = x + 2x = 3x
A feltétel szerint:
175 < 3x < 185
Mivel x 5-tel osztható, így teljesül, hogy:
3x = 180
x = 60
Ekkor pedig a gyerekek száma = 2x = 2 * 60 = 120 fő
0