Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
467
Valaki tudna ebben segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
18.a)
Hmm, nem igazán értem ezt a feladatot.

Ezt lehet kiszámolni:
Ha 15 centi az átmérő, akkor 13 centi lesz a gyalult fa szélessége.
22·13 = 286
A két szélén nem gyalulják le, ezért 2 centivel szélesebb: 288 cm.

Ha a híd 288 cm széles és 1,2 m hosszú, akkor ez a 22 farönk kell hozzá. De nincs megadva a híd mérete.

Vagy esetleg azt kell kiszámolni, hogy hány m³ fa kell hozzá? Akkor gondolom a gyalulatlan fa térfogatát kell számolni, mert úgyse lehet felhasználni a legyalult faforgácsot:
r = 15/2 cm = 0,075 m
22·r²π·ℓ = 22 · 0,075²·3,14·1,2 m³ = 0,466 m³

b)
Ez már sokkal jobb feladat:

Az A pontnál 1/2 valószínűséggel lefelé megyünk, az rossz, bárhogy is megyünk tovább.
1/2 valószínűséggel jobbra megyünk a felső úton, az jó.
A következő elágazásnál 1/2 valószínűséggel megint lentre megyünk, az fuccs. De 1/2-del felfelé, onnan pedig mindegyik út jó.
Tehát összesen 1/2 · 1/2 = 1/4 valószínűséggel jutunk végül F-be.
0