Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 9.o.

Főoldal » Középiskola » Matematika
462
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat:
a)
32a - (17a + 22b) = 32a - 17a - 22b = 15a - 22b

b)
12x - (8y + 5x) = 12x - 8y - 5x = 7x - 8y

c)
(23a + 45b) - (18a - 7b) = 23a + 45b - 18a + 7b = 5a + 52b

d)
(9a2 - 5a) - (11a2 - 7a) = 9a2 - 5a - 11a2 + 7a = -2a2 + 2a

2. feladat:
a)
(1,1xy - 2x2y + 7,5xy2) - (1,8xxy - 5,7y2x + 2,5 xy) = 1,1xy - 2x2y + 7,5xy2 - 1,8x2y + 5,7xy2 - 2,5xy = -3,8x2y + 13,2xy2 - 1,4xy

b)
(3a2b - 13b2) - (7a2b + 6b2) = 3a2b - 13b2 - 7a2b - 6b2 = -4a2b - 19b2

c)
(2xy - 31xz - 23yz) - (7yz - 16xy + 12xz) = 2xy - 31xz - 23yz - 7yz + 16xy - 12xz = 18xy - 43xz - 30yz

d)
(4r2s + 8rs2 - 13rs) + (3r2s - 6sr2) - (-7sr + 5r2s - 11rs2) = 4r2s + 8rs2 - 13rs + 3r2s - 6r2s + 7rs - 5r2s + 11rs2 = -4r2s + 19rs2 - 6rs

e)
(8x - 3y) - 5(4x - 3y) + 2(3y - 7x) = 8x - 3y - 20x + 15y + 6y - 14x = -26x + 18y

f)
(3x3 - 2x2 + 4x - 3) + 2(-3x3 + 5x2 - 9x + 7) - 3(2x3 - 5x2 + 8x - 1) = 3x3 - 2x2 + 4x - 3 - 6x3 + 10x2 - 18x + 14 - 6x3 +15x2 - 24x + 3 = -9x3 + 22x2 - 38x + 14
0