Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2528
Mennyi 75 %- os és mennyi 25%-os salétromsavat kell összekevernünk , hogy 300 g 45% -os oldatot kapjunk ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
0,75x+0,25*(300-x)=0.45*300
0.75x+75-0.25x=135
75+0.5=135 /-75
0.5x=60 /:0.5
x=120

120 g 75%-os és 180 g 25%-os kell.

Ellenőrzés:
120*0,75+180*0,25=?300*0,45
135=135

Jól dolgoztunk

0