Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8.osztályos matekba kérlek segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
429
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Pitagorasz-tétele egyszerűsítve: A két befogó négyzetének összege egyenlő az átfogó négyzetével (a2+b2=c2), ezt felhasználva:
2a, 82+172=c2
64+289=c2
353=c2 /  
18,788cm=c.

2b, 52+12=c2
25+1=c2
26=c2 /  
5,1cm=c

2c, 6,52+7,22=c2
42,25+51,84=c2
94,09=c2 /  
9,7dm=c

3a, 42+b2=212
16+b2=441 /-16
b2=425 /  
b=20,615cm

3b, a2+102=172
a2+100=289 /-100
a2=189 /  
a=13,75cm

3c, 1012+b2=1552
10201+b2=24025 /-10201
b2=13824 /  
b=117,5755cm
0