Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hálás lennék ha valaki tudna segíteni.

Főoldal » Középiskola » Fizika
347
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
2.
I-(lendület, impulzus)
I=m·v
de F=m·a (Newton II. törv)⇒m=F/a
valamint
v=a·t
ezeket behelyettesítve az első egyenletbe
I=(F/a)·(a·t) (a-val egyszerűsítve)
I=F·t=20N·5s=100Ns=100kgm/s
0