Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
3879
Egy kör sugarának hossza 4 egység, középpontja(-3;5). Írja fel a kör egyenletét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Általános:
(x-u)2 + (y-v)2 = r2, ügye r-t, azaz a sugarát tudjuk: 4 egység
(x-u)2 + (y-v)2 = 42
az u és v kör középpontjának első és második koordinátája
(x-u)2 + (y-v)2 = 42
(x-(-3))2 + (y-5)2 = 42
-(-3)=+3

Megoldás:
(x+3)2 + (y-5)2 = 16
0