Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni a megoldásba?

Főoldal » Középiskola » Matematika
841
Hat szín (fehér, sárga, piros, kék, zöld, fekete) segítségével szeretnénk egy három vízszintes sávból álló zászlót kifesteni úgy, hogy minden színt többször is használhatunk. Mennyi annak a valószínűsége, hogy
a) pontosan a magyar zászlót festjük ki;
b) egyszínű zászlót festünk;
c) háromszínű zászlót festünk;
d) két színt használtunk a festéskor?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összes eset: 6⁶
P(a)=1/6⁶
P(b)=6/6⁶=1/6⁵
P(c)=6·5·4/6⁶=20/6⁵
P(d)=6⁶-6-6·5·4/6⁶=46530/6⁶=0,9973
0