Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni a megoldásba?

Főoldal » Középiskola » Matematika
901
Egy dobozban 7 kék és 8 piros, azonos méretű és azonos anyagú golyó van. Hány kék golyót kell a dobozba tenni ahhoz, hogy egy golyót kihúzva a dobozból a kék golyó húzásának valószínűsége 0,6 legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
7+x/7+x+8=0,6
7+x/15+x=0,6
7+x=9+0,6x
0,4x=2
x=5 db kék golyót kell még a dobozba tenni.
7+5=12 db kék és 8 db piros, összesen 20 db golyó. Ekkor a kék valószínűsége: 12/20=0,6
0