Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

6 osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
466
Egy osztályban 12 fiú és 16 lány van .menyi a valószínűsége annak hogy szamtanoran lányt feleltesena tanár.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
p = k/n , ahol n az összes eset száma, k pedig a kedvező esetek száma Azok a kedvező esetek, aminek a valószínűségét kérdezik)
Összes eset: a teljes létszám, tehát n = 12 + 16 = 28
Kedvező eset: a lányok száma (mert lányt feleltet a tanár), tehát k = 16
p = k/n = 16/28 = 4/7 = 0,571 = 57,1 % a valószínűsége annak, hogy lány fog felelni.
1