Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi SOS

Főoldal » Általános iskola » Kémia
736
Kaptunk egy feladatsort kémiából, nem a könyvünkhöz való, de segítség kéne mert nem tudom megoldani... Előre is köszönöm a választ :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, sos, házi
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

3
Szia!

1., (csak a szavakat írom le)
Fématomtörzsek, elektronok,
Hidrogén
Korróziónak

2.,

Ag, Cu, Pb,

3.,

a, nátrium b, víz

lúgos, a nátrium-hidroxid

2Na+2H2O=2NaOH+H2

4.,

Kalcium: b, c, d, e
Vas: a, d, e, f

0

5.,

lúgkő, nátrium-hidroxid, NaOH, alumínium-gyártás
oltott mész, kalcium-oxid, CaO, építőipar
mészkő, kalcium-karbonát, CaCO3, mészégetés
timföld, alumínium-oxid, Al2O3, alumínium-gyártás

6.,

a, Zn+2HCl=ZnCl2+H2
b, CaO+H2O=Ca(OH)2
c, 4Al+3O2=2Al2O3

7.,

A: mellékelt kép
B: a, CO2+C=2CO
b., Fe2O3+3C=2Fe+3CO



0

8.,

CaCO3=CaO+CO2

M(CaO)=56 g/mol
M(CaCO3)=100 g/mol
m=28 kg=28.000 g --> n=m/M(CaO)=28000/56=500 mol.

m(CaCO3)=n×M(CaCO3)=50.000 g =50 kg.
0