Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikából kellene egy kis segítség!

Főoldal » Középiskola » Fizika
1144
Homogén mezőben 0,01C töltés mozog.A térerősség 10⁶ N/C.Mekkora utat tett meg a töltés a térerősség irányában, ha a munka 10J?

Válaszokat előre is köszönöm! :)

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
W = q·E·s
ebből
s = W / (q·E)
Helyettesíts be.
Módosítva: 9 éve
0

Szia!

Homogén mezőben, ha a térerősség irányában mozgunk, a munka a W=q×E×l képlettel számolható ki.
Ezt átrendezve:
l=W/(qE)=0,001 m.
Módosítva: 9 éve
0