Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség! (átlagos moláris tömeg)

Főoldal » Középiskola » Kémia
336
Csatoltam képen a feladatokat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
2,

`M_(CO)` = 28 `g/(mol)`

`M_(N_2)` = 28 `g/(mol)`

`M_(H_2)` = 2 `g/(mol)`

`M_("átlag")` = `x_(CO)*M_(CO)+x_(N_2)*M_(N_2)+x_(H_2)*M_(H_2)` = `0.18*28+0.25*28+0.57*4` = 14,32 `g/(mol)`


3,

`A_(He)` = 4 `g/(mol)`

`M_(N_2)` = 28 `g/(mol)`

`M_(O_2)` = 32 `g/(mol)`

`M_("átlag")` = `x_(He)*A_(He)+x_(N_2)*M_(N_2)+x_(O_2)*M_(O_2)` = `0.5*4+0.22*28+(1-(0.5+0.22))*32` = 17,12 `g/(mol)`
0