Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell kiszámolni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1155
Log2(3x-4) - log2 5= log2 (x+2)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
(3x-4)-5=x+2
-3x+4-5=x+2
1=4x+2
-3=4x
-3/4=x
0

a kettes alapú exponenciális függvény szigorúan monoton növekvő ezért áttérhetünk a numeruszok egyenlőségére:
(3x-4) ÷ 5= x + 2 / *5
3x-4 = 5x +10
-2x = 14
x = -7
0